Aquest matí he quedat amb un professor que m’havia de signar un paper que necessito per la matrícula. Havia quedat que l’aniria a veure al despatx a les 10 i li va semblar bé, però avui l’he estat esperant al passadís fins que ha arribat a les 10:17. Un professor universitari que fa tard dóna una imatge força pobre de l’eficiència d’aquest país, i és que últimament no penso en res que no sigui com de decadent és aquest país en els últims anys (o almenys des que tinc consciència).
Un altre exemple. Ahir al matí vaig anar al museu de la ciència, també conegut com a CosmoCaixa. Reconec que sóc un d’aquests penjats que en les 4 hores que vaig estar allà em vaig passar 3 i mitja mirant la zona de física, llegint la informació abans de “jugar”. Mentrestant m’anaven passant per tots costats nens de com a molt 7 anys d’un casal que els havia portat al museu. Va ser molt graciós estar admirant la refracció de la llum en una lent mentre un nen no parava de picar el boto d’encendre esperant que succeís alguna cosa espectacular. Està bé que els nens hi vagin, toquin i que, encara que no entenguin res, marxin amb el record d’haver vist peixos gegants, un tamboret que gira gràcies a una roda que agafes a les mans o un bloc de gel gegant. Això està molt bé quan ets un nen, però també em van avançar molts adults que tocaven les coses i que en veure que no feien res (quan simplement, allò trigava una mica en posar-se en marxa) o que no entenien el que passava marxaven ràpid sense ni tan sols llegir l’explicació del que estaven mirant. Per això també penso que no anirem gaire lluny en un país on tothom busca les coses immediates, sense permetre un temps a la reflexió a la lectura calmada.
Un altre exemple d’això últim és la gran quantitat de llibres que he trobat a la venta sobre la plataforma Arduino. Fa unes setmanes vaig adquirir una placa i he estat programant i jugant una mica estudiant el llenguatge amb el que es programa. En canvi tots els llibres contenen informació de com construir robots i altres coses sense donar una base teòrica, amb la promesa de construye tu propio robot! quan de propi no té res.
I ara per la tele em diuen que no se quins índex han pujat, de tal manera que estem amb un peu dins del rescat. Sincerament, no m’estranya gens en un país que viu de vendre l’esforç dels altres i que no intenta agafar un producte i donar-li un valor afegit mitjançant una millora tecnològica, de qualitat, de comoditat, si no amb una simple i pura especulació que ens està portant a les portes de l’infern econòmic.
Filed under: Ciència i tecnologia, Fauna urbana, Reflexió, Tallant caps | Tagged: ciència, gent, política, reflexió, societat |
Som i serem així, ens hem (han) anat transformant amb una espècie d’animals domèstics a la recerca d’estímuls buits i immediats.
Crec que la teva reflexió és molt encertada, però no pateixis no hi ha perill de que res canviï, com a mínim a millor…
Jo la cosa amb la cual flipo és trobar un bon nen com tu en un bloc a l’Internet i haver d’admetre que també n’hi ha gent normal a aquest país on gairebé tothom intenta passar olimpicament de tot. És a dir, gràcies a quina meravella t’has salvat de fer part de la gran massa?
Al final què, t’has fet el teu propi robot?? L’Arduino he llegit que va per a coses d’audio. 🙂
Bé, crec que tu i en Miki també esteu amb mi!
Jo també. 😉
jo soc d’aquells que toquen i si en mig microsegon no passa res passo a una altra cosa.
i dit això, passo a una altra cosa…
després dels anys que et llegeixo segueixo pensant que ets més madur que l’edat que tens, i això fa pensar que no s’ha mai de subestimar a ningu per l’edat que aparenti ni per la que tingui ;)!