La trampa de la vida sana

Els últims anys la moda d’estar sa i en forma ha crescut de forma significativa, ja que, fins on m’arriba la memòria, mai havia hagut una quantitat tant ingent de productes comercials que sumessin entre tots tants beneficis per a la salut com fins ara: omega3, calci, ferro, fibra, aloe vera, lavanda i vitamines n (on n és l’índex d’un vector on hi ha totes les lletres de l’abecedari) entre d’altres. Sembla quasi impossible anar a comprar tranquil sense trobar-se tota aquesta publicitat i, segons el cas, deixar-se enganyar. I més ara que s’acosta la temuda operació bikini.

En el que poca gent presta atenció és en la cantarella en veu baixa o enmig de frases per a que sigui intel·ligible: junt a una forma de vida saludable.

Gairebé tots els anuncis de productes miraculosos inclouen aquesta frase (si no, suposo, entrarien dins la publicitat enganyosa). Però aquesta frase significa molt més del que a primera vista pot mostrar. La forma de vida saludable aporta beneficis per si sola, beneficis que poden ser vinculats a aquest productes miraculosos sense que vinguin d’ells, de manera que augmenten en “efectivitat” (que no és seva, però que es demostra lligant cap erròniament) i per tant, en quant de saludable i perfecte és el producte. I això, amics meus, és una de les millors victòries de les seccions de màrqueting que he vist mai.

Per això, sembla interessant passejar-se per aquesta web, amb informació sobre els beneficis certs o falsos de tots els productes, de manera que a dalt hi ha els que esta comprovat científicament que són beneficiosos i a baix els que s’ha demostrat o totes les proves indiquen el contrari.

Només demano una cosa: criteri, si us plau.

4 Respostes

  1. Malauradament, jo ara mateix necessito un Mega-Criteri que em digui com dimonis havia fet fa 2 anys les meves particions de linux perdudes… Ja estic frisant. 😦

  2. Per cert, aixo de l’oli de serp no surt a la tal pagina i a més, hi veig aminoacids esencials com metionina i fenilalanina posats a la part de baix, la de sense evidencia, com pot ser?!? Si als 2 els necessites sí o sí – no necessariament com a suplements alimentaris, és clar.

  3. Jo en això, penso com la meva àvia. Segons ella amb una dieta variada i equilibrada ens aporta tots els nutrients i vitamines necessaris per gaudir d’un cos i una ment saludables. No cal afegir-hi cap tipus de suplements als aliments. Avui dia resulta difícil anar a la botiga i trobar productes sense algun enriquiment o algun suplement vitamínic. És una llàstima, perquè amb això estem renunciant a una vida veritablement sana.

  4. N’estic ben segur que per a portar una vida saludable caldria treballar menys i reduir el stress. No mirar la tele i no fer car d’aquest marqueting de la “vida sana” ajudaria…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: