La solució a la crisi

Que amb aquest títol no sembli que vaig a fer una gran deliberació o investigació sobre la economia a l’estil de MadebyMiki o de l’Arqueoleg Glamurós. Crec que la reflexió que vaig a fer és bastant senzilla si s’està mínimament informat de la premsa.

Últimament s’han donat a conèixer bastants casos de malversació de fons i robatori descarat de diners públics (paraula aquesta, robatori, que no fan servir per dir-nos que un polítics s’ha quedat els nostres diners), fet que fa pensar que aconseguir arreplegar diners públics és una tasca molt més senzilla del que en un principi pot semblar.

Tambè s’està donant a conèixer la poc estimada pujada de l’IVA.

I finalment, avui s’ha donat a conèixer que un tal Jaume Matas, anirà a presó si no paga una fiança de 3 milions d’euros. La més alta establerta fins ara perquè s’ha portat molt malament:

En su escrito, el juez acusa al ex ministro de Medio de Ambiente de siete delitos de malversación de caudales públicos, un delito de falsedad en documento oficial, otro de prevaricación administrativa, uno de fraude a la Administración, uno de blanqueo de capitales y un delito electoral.

I veient tot això, a un li comença a treiure fum al cap fins que finalment troba la solució a la crisis!

Perquè, si enlloc de pujar l’IVA i posem fiances elevadíssimes a tots els càrrecs corruptes, alhora que els internem en presons a l’estil Hollywood (amb perillosos delinqüents sense un bri de pietat), aquests no dubtaran en pagar-les, de manera que no aconseguirem uns pocs cèntims d’IVA per una barra de pa, si no que aconseguiriem milions de cop. I veient que l’esport de moda entre aquesta gent és la malversació i els delictes fiscals, hi hauria moltíssimes fiances a pagar.

Així la butxaca que es buidaria és la que s’ha omplert indegudament, i no els quatre calerons que dringuen en uns pantalons.

Se que això de la crisi és un problema més seriós i profund del que sembla en un primer cop d’ull, i que el que es proposa en aquest article és proper a l’estúpid. La intenció no era banalitzar.

4 Respostes

  1. Jo no ho veig tan estúpid, que tornin els diners robats els que han robat & ja es guanyaria prou. Però la tornada… difícilment!

  2. Que no facin servir la paraula “robatori” per explicar-nos els detalls del “cas Palma Arena”, del “cas Gurtel”, del “cas Palau” i de tants altres, no vol dir que tots no estem prou assabentats que ens roben a cara descoberta.Si a més de posar fiances milionàries a tots els corruptes i lladregots, també els fessin retornar la totalitat dels diners estafats, la nostra econòmica tindria un altre color. I ja que estem, que també fessin aflori tot el diner negre que corre de mà en mà, que suprimissin les pagues vitalícies i perquè no dir-ho també, els 10 milions d’euros de pressupost que té la Casa Reial, que es destinin a altres coses de profit. No em mal interpreteu, no estic insinuant que una institució tan noble com és la Casa Reial s’hagi de desmantellar, però caram als que tinguin edat de jubilar-se que els donin la paga i la resta que es busquin una feina i es guanyin les garrofes com fem la resta.

  3. XD molt bona inutil !!! M’ha encantat!! D’aixo se’n diuen bones idees!! M’estava rient sola, xo es ben cert, no estaria malament k fossin els “dolents” de la pel•licula els k paguin els capritxos urbanistics dels nostres “estimats” dirigents, i no nosaltres els pobres que deixem el cotxe en algun raco que no molesta i que als 2 minuts ja no hi sigui.

  4. Gràcies pel link!!

    M’apunto a la iniciativa amb eufòria!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: