Política

La política és el fill bastard de la filosofia (que s’ha quedat sense herència)

5 Respostes

 1. No em sembla gaire!
  Qui ho ha dit, aixo?

 2. Quan les frases no estan signades són meves. Tots els dijous són meves.

 3. Llavors has d’argumentar la teva frase perque jo no ho veig.

 4. Quan cursava segon de batxillerat, a filosofia estudiavem les idees de diferents filòsofs. Com que era una filosofia molt extensa, ens fixàvem en el seu concepte de veritat, justícia i llibertat entre d’altres. És justament d’aquests camps que la política s’ha apoderat: la veritat és diferent segons la ideologia que segueixis, que varia significativament la manera d’entendre els mateixos conceptes. La llibertat és la paraula buida de concepte més utilitzada en política, tant de dretes com d’esquerres proclamen la llibertat, això si, a la seva manera, però llibertat. I de la justícia tenim com a exemples les normes i les lleis, els càstigs, el ministeri de justícia. I les variants segons la ideologia.
  Ja cap al segle XIX crec recordar, va aparèixer John Stuart Mill, que va dedicar molt anys de la seva infantesa i joventut en escriure un llibre titulat Sobre la llibertat que dicatava les normes polítiques per a la vida, tenint en compte molt aspectes dels que es parlen ara, com per exemple la participació de les minories.

  Però on hem arribat ara? Això és filosofia o és economia (les butxaques de ses senyories els diputats i dels candidats a les eleccions), és té més en compte el benefici col·lectiu o l’econòmic? Si es creu que és el primer benefici, anem ben errats.

 5. Ara hem arribat a la merda economica, es clar. I em sembla que no queda res de filosofia a la politica del present…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: